Monday, June 20, 2011

Prudential insuran

Salam to all..

Tajuk entry kali ni ialah prudential insuran so of cos lah isi kandungannya berkaitan ngan insuran kan.
Hurmmm sebenarnya dah lama dh aku nk amik insuran ni cumanya last week baru secara sahnya aku amik insuran tu n pilihan agensinya adalah prudential. Ada beberapa faktor yang aku amik kira sebelum choose ssesuatu insuran tu yg penting pelaburan dia mestilah islamik n prudential takaful ada sediakan sume tu.

Aku ade gak servay2, kakak aku ckp xkisah yg manae2 pon janji islamik n amik byk2 insuran pon xpe,nti byk yg akan cover kita nanti. Tp stakat ni satu jela yg aku mampu dulu heheh. Yang aku amik ni sekali dengan medical card dan jugak saving. Medical card rm120 n saving rm 30.So per month 150 la untuk insuran aku ni.okla tu.. hehehe. Medical card tu untuk cover kita la kalau ada apa2 excident ke ataupun sakit kronik ke,so insuran akan tanggung,yela kita xthu masa hadapan kita kan. tp dia xcover la kaloo bersalin hehe kalo cover gak kan beshh hehe ley duk spital private ngn freee of charge

Penting la insuran ni sebenarnya sampaikan masa aku first posting hari tu,org jpn jedah tu bg nasihat ape lg kt kitaorg sume,dia ckp dh dapt gaji nti buat 3 benda 1. amik insuran 2. Beli rumah 3. aku lupeee hehehe.. so means insuran ni penting walaupn kita masih lg samar2 akan kepentingannya buat masa skg ni...


korang cane?? dah amik insuran?? kalo dh agensi mne yug korang amik??


nikin love herself ^_^

9 comments:

kiwi said...

dah, kiwi amik etiqa. dengar2 prudential ni kalau dapat anak dia bagi 3000 kan

Aida Omar said...

memang prudential nie tersangat la berbaloi2..

soooooour said...

yg x bestnya..nnt bila nak mintak cover..insuran ni akan banyak songeh..yela..nak mnx duit org bukan main sng..bila di suro keluar duit bukan main ssh...

Bro ahmad said...

dengan bsn kan?

Mz Nik said...

kiwi: huhu xde pon jgn dgr gossip itu
aida: eh tul ker??

sooor: emm i think so also

bro ahmad: erm yerp

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

tak amik insuran pun..huhu :(

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

kita ambik medikal kad Amlife ...berbaloi2 gak :)

nawal addina said...

insurans :)

padin said...

yeah aku pun sama amik bsn prudential..